Silnice jsou plné nehod, dálnice D11 stála sedm hodin

Praha – Pondělní ráno bylo na silnicích velice kritické. Stalo se několik vážných nehod, jeden řidič už zahynul. Ještě v noci se stala další vážná nehoda na dálnici D11. Kvůli úklidu následků nehody kamionu byl směr na Hradec Králové sedm hodin uzavřen, dálnice byla opět zprůjezdněna až po půl jedenácté dopoledne. Havárie komplikovaly provoz i na dalších tazích včetně důležitých státních silnic. Auta bourala například na tahu z Prahy na Kutnou Horu nebo na průtahu Klatov.

Provoz na dálnici D11 zastavila už ve 3:30 nehoda kamionu. Ten vyjel na 4. kilometru ze své trasy, prorazil středový pás a ve směru na Hradec Králové se převrátil na bok. Poté do něj ještě narazilo osobní auto. Na místě zůstali dva zranění lidé. Sedm hodin potom hasiči uklízeli rozsypaný papír, který nákladní vozidlo vezlo, i trosky havarovaných vozidel. Po celou dopolední špičku byla dálnice uzavřena, opět zprovoznit se ji podařilo až v 10:30.

Smrtelná nehoda se stala u Závišína u Mariánských Lázní. Třiadvacetiletý řidič staršího mercedesu, ve kterém cestovali i další tři lidé, dostal při jízdě rychlostí, která byla podle policie příliš vysoká, smyk a narazil do stromu. Řidič na místě zahynul, jeho spolucestující utrpěli zranění. „Dva lidé jsou zraněni vážně, třetí bude mít jen lehčí zranění,“ řekla policejní mluvčí Kateřina Dohnalová.