Řidič auta nepřežil u Rychaltic srážku s kamionem

Frýdek-Místek - Dopolední srážku s kamionem nepřežil u obce Rychaltice na Frýdecko-Místecku řidič osobního auta. Na místě potom havarovaly i další dva kamiony, uvedl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec. Dopravu na důležitém tahu do Polska a na Slovensko museli policisté na několik hodin odklonit přes Ostravu a Brušperk. Silnici I/48 se tam podařilo úplně zprůjezdnit až odpoledne krátce po druhé hodině, informovalo o tom Národní dopravní informační centrum.

Nehoda se stala po deváté hodině na hlavním tahu mezi Novým Jičínem a Frýdkem-Místkem. Řidič zeleného peugeotu tam přejel dvojitou čáru a vjel do protisměru, kde se v tu chvíli předjížděly dva kamiony. Podle Petra Maralíka z frýdeko-místecké policie byl náraz naprosto neslučitelný s jeho životem a na místě byl mrtev. Řidič kamionu se ještě snažil srážce s protijedoucím autem vyhnout a nakonec skončil na traumatologické ambulanci, kde je mimo akutní nebezpečí života.

O obrovském štěstí může mluvit řidič třetího kamionu, který v době nehody místem projížděl. Trosky osobního auta jen těsně minuly boční okno jeho kabiny.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

Nehoda tak zablokovala na více jak dvě hodiny hlavní tah z Nového Jičína do Frýdku-Místku. Doprava tak musela být odkloněna na místní komunikace.

Hasiči u dopravní nehody
Zdroj: ČT24