Na severočeskou magistrálu spadl bagr

Stráž nad Ohří (Karlovarsko) – Klíčový tah na severozápadě Čech, silnici I/13, zablokovaly hned na dvou místech neobvyklé nehody. Velmi vážný vliv na provoz má bagr, který spadl na silnici z podvalníku nákladního vozidla, které ho vezlo. Silnice byla asi tři hodiny úplně uzavřena, poté se otevřela pouze pro osobní dopravu, která jezdí jedním pruhem. Zcela průjezdná byla až po půl sedmé. Méně vážné následky měla další podobná nehoda, která se stala v Děčíně. Na sjezdu ze silnice I/13 na ústeckou silnici I/62 spadl z nákladního auta barel s louhem a rozlil se. Okružní křižovatka byla několik hodin uzavřena.

Nehoda u Stráže nad Ohří se stala kolem půl třetí, veškeré následky havárie se podařilo odstranit zhruba po čtyřech hodinách. Na počátku se v prudké zatáčce nad osadou západně od Stráže z nákladního vozu sesunul bagr.

Zůstal viset nad rodinným domem, odkud ho záchranáři několik hodin vyprošťovali. Obyvatele domu zatím evakuovali. „Bagr je sice ještě ve stráni, ale akutní nebezpečí pro domy už snad nehrozí. Nyní se přeskupuje vyprošťovací technika, aby mohla s bagrem dál pohnout a následně ho opět naložit na tahač,“ řekl mluvčí hasičů Martin Kasal.

V Děčíně spadl barel z nákladního vozu na kruhovém objezdu na sjezdu z chomutovské silnice I/13 na ústeckou silnici I/62. Na místo dorazili hasiči, aby křižovatku uklidili, kolem čtvrté hodiny odpoledne ji zprůjezdnili.