Na severu Čech budou jezdit více vlaky Desiro

Ústí nad Labem - Nízkopodlažní vlakové soupravy Siemens Desiro se budou na severu Čech od prosince objevovat mnohem častěji hned na dvou linkách a budou jezdit labským údolím ze saského Bad Schandau do Děčína a z Liberce přes Žitavu až do Rybniště. V prvním případě budou na českém území provozovat vlaky České dráhy (ČD), které si soupravu pronajmou od německých Die Bahn, druhou linku bude provozovat německý dopravce Vogtlandbahn, který bude mít smlouvu až do konce roku 2020.

Desira budou jezdit na všech osmi párech osobních vlaků mezi Bad Schandau a Děčínem a ve všední dny odjezdí i sedm párů jen do Dolního Žlebu. Ve všední dny proto budou jezdit vlaky na české straně hranice v hodinovém intervalu, uvedl náměstek ředitele ČD Antonín Blažek.

Motorové jednotky Desiro, které jsou pro Němce tím nejběžnějším vozidlem, už do Ústeckého kraje zajíždějí o víkendu přes Vejprty až do Chomutova. Od letoška navíc budou jezdit i z Liberce přes německou Žitavu do Varnsdorfu a až do Rybniště. Ty bude provozovat společnost Vogtlandbahn, která na tento spoj před dvěma lety vyhrála výběrové řízení.

Vogtlandbahn GmbH (VKM: VBG) je německý železniční dopravce se sídlem v Neumarku v Sasku, patřící koncernu Arriva. Společnost byla založena 1. ledna 1998.

zdroj: wikipedia.org