Policisté vyšetřují dvě vážné nehody na přechodech

Brno - Od středečního večera vyšetřují jihomoravští policisté dvě vážné nehody na přechodech pro chodce. Osmasedmdesátiletá žena nepřežila nehodu v brněnské Novolíšeňské ulici. Devadesátiletá žena, které na přechodu nedala přednost řidička osobního auta v Ivanovicích na Hané, je podle policie těžce zraněná, informovali o tom policisté a záchranáři.

Nehoda v Novolíšeňské ulici se stala po setmění na přechodu u rušných zastávek trolejbusů a tramvaje. Pravděpodobným viníkem neštěstí je podle dosavadního vyšetřování čtyřiatřicetiletý řidič. Ani chodkyně ani řidič nepili před havárií alkohol, uvedl brněnský policejní mluvčí Petr Nečesánek.

Podle mluvčí záchranářů Barbory Zuchové žena utrpěla těžká zranění, selhávaly jí základní životní funkce. Lékařům se podařilo ženu stabilizovat a převézt do nemocnice. Tam však svým zraněním podlehla.

Havárie v Ivanovicích na Hané se stala večer na přechodu poblíž kostela. „Dle předběžného vyšetřování dopravní nehody nedala devětatřicetiletá žena za volantem přednost přecházející seniorce,“ doplnila vyškovská policejní mluvčí Alice Navrátilová.