Řidič uhořel v poli u Pardubic

Srch (Pardubicko) - Hasiči a policejní experti zkoumají, proč se za jízdy vzňalo osobní auto, ve kterém dnes ráno uhořel řidič mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Automobil v plamenech sjel do pole, a i když se lidé, jedoucí okolo, snažili muži ve voze pomoct, nepodařilo se to. Vozidlo skončilo v poli asi 50 metrů od vozovky, uvedla policejní mluvčí Eva Maturová. Vůz Škoda Octavia Combi jel o půl sedmé ráno po silnici z Pardubic do Hradce Králové. Poblíž obce Srch začal podle dalších řidičů hořet.

„Na linku 158 volal muž, který oznamoval, že po silnici jelo hořící auto a sjelo mimo komunikaci,“ uvedla Maturová. Hasiči uvnitř vozu nalezli osobu, která nejevila známky života, informovala mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

Svědci, kteří nehodu viděli, se snažili muži pomoct, ale plameny byly tak silné, že se jim ho nepodařilo vytáhnout ven. Muž, jehož totožnost policie teprve zjišťuje, možná nestihl utéct, protože se nadýchal zplodin. Požár také mohl poškodit elektronické zamykání auta, takže nešly otevřít dveře.

Reportáž Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)

Příčiny nehody na silnici I/37 policie zjišťuje, auto budou teprve zkoumat experti. Vyšetřovatelé hasičů odhadli škodu na půl milionu korun. Nehoda se stala v blízkosti mostu vedoucího do obce Srch. Hlavní tah nezablokovala, silnice byla průjezdná v obou směrech.