Nehodu na Znojemsku nepřežila osmnáctiletá dívka

Těšetice (Znojemsko) - Na následky zranění po pondělní dopravní nehodě na Znojemsku zemřela v noci na dnešek osmnáctiletá dívka. K havárii došlo včera odpoledne mezi obcemi Těšetice a Suchohrdly u Znojma. První letošní tragickou nehodu tak zavinil zřejmě dvacetiletý řidič Citroënu Saxo, který patrně v důsledku rychlé jízdy nezvládl řízení svého vozu a vjel do protisměru, kde se srazil se Škodou Felicií. Havárii nepřežila dívka z citroënu. Podle policejní mluvčí Lenky Drahokoupilové se při nehodě zranili i řidiči obou vozů.

Dvě osobní auta se srazila v pondělí mezi obcemi Těšetice a Suchohrdly u Znojma. „Ve tři hodiny odpoledne tudy projížděl dvacetiletý řidič s osobním vozem Citroën Saxo. Na rovném a přehledném úseku pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a zejména svým schopnostem. Dostal smyk a bočně přejel do protisměru. Tam se střetl s právě projíždějící Škodou Felicia,“ uvedla Drahokoupilová. Sedmadvacetiletý šofér za volantem Škody Felicia již nestačil střetu zabránit a čelně narazil do boku Citroënu.

„Z důvodu velmi vážného zdravotního stavu osmnáctileté spolujezdkyně z Citroënu přiletěl i vrtulník, který dívku přepravil do Fakultní nemocnice v Brně - Bohunicích,“ doplnila policejní mluvčí. Dívka přes veškeré úsilí lékařů svým zraněním v noci na dnešek podlehla.

Silnice u Těšetic byla po kolizi tři hodiny uzavřena. Škody dosud nebyly vyčísleny. Po přesné příčině nehody dále pátrají dopravní policisté. Zranění řidiči jsou mimo ohrožení života. Oba řidiči se přímo na místě podrobili dechové zkoušce. Ani jeden z nich alkohol před jízdou nepil.

Kolize je na Znojemsku první letošní dopravní nehodu s úmrtím. Loni přišlo v regionu při dopravních nehodách o život celkem pět lidí, dodala mluvčí.

Tragickou nehodu zavinil zřejmě dvacetiletý řidič Citroënu Saxo, který patrně v důsledku rychlé jízdy nezvládl řízení svého vozu a vjel do protisměru, kde se srazil se Škodou Felicií.
Zdroj: Policie ČR/www.policie.cz