Dopravu ztěžuje sníh a déšť

Praha - Přes dnes bude převážně zataženo s deštěm. Viditelnost na vozovkách Zlínského a Libereckého kraje snižuje déšť. Déšť se sněhem a mlhou komplikuje dopravu i na Žďársku. Na zbytku Vysočiny prší, na Jihlavsku vane silný vítr. Hlavní tahy jsou mokré, na Žďársku s rozbředlou vrstvou sněhu po chemickém ošetření. Řidiči musí jízdě věnovat zvýšenou opatrnost, doporučují silničáři. Na Semilsku a Jablonecku se navíc pod tíhou sněhu mohou lámat stromy.

Dopravu v Libereckém kraji komplikuje mokrý těžký sníh. Hlavní tahy jsou většinou po chemickém ošetřené mokré nebo se zbytky rozbředlého sněhu. Sníh ale zůstává především na silnicích třetí třídy, které se pluhují.

Na celém území Jihočeského kraje prší. Na silnicích, které nemohou být udržovány chemicky, stále leží zledovatělá vrstva sněhu. Řidiči musí věnovat zvýšenou pozornost rozdílnému povrchu vozovek. Zejména na Českokrumlovsku varují cestáři před tvorbou ledovky. V nížinách sníh zmizel úplně, ve vyšších polohách ho leží maximálně 28 centimetrů.

Rozbředlý sníh či ujetá sněhová vrstva leží na některých silnicích v Olomouckém kraji. V části regionu může dopravu komplikovat sněžení. Silničáři proto opět doporučují motoristům jízdu se zvýšenou opatrností. Na ujetý sníh řidiči narazí na silnicích nižších tříd ve vyšších polohách Šumperska. Rozbředlý sníh leží místy na vozovkách na severu kraje a na Drahanské vrchovině. Ostatní silnice jsou holé a mokré.