Benefice na ČT pomůže dětem zlobit

Praha – Česká televize dnes pět minut po jednadvacáté odvysílá na jedničce živý benefiční koncert Nadačního fondu Kapky naděje pro podporu dětských onkologických center. Večer bude věnován nejen sedmi příběhům vyléčených dětí, jejich snům a přáním, ale třeba i vzpomínce na zpěváka Petra Muka, který s Kapkou naděje po deset let spolupracoval. Večerem provázejí Petr Šiška a Vendula Auš Svobodová. Benefiční koncert sledujte od 21.05 živě zde.

V přímém přenosu z Kongresového centra Clarion v Praze vystoupí:

Kabát, Helena Vondráčková, Michal David, Petr Kolář, Daniel Hůlka, Jaromír Bosák, Vladimír Šmicer, Václav Vydra, Michal Nesvatba, František a Fanynka s Majdou, Dáda Patrasová a Jůlinka, Spejbl a Hurvínek.

„Koncert patří všem malým rošťákům, především malým statečným bojovníkům – dětem s leukémií, které bojují, aby se ke zlobení mohly vrátit. Jsme tady, protože je v tom nesmíme nechat samotné,“ konstatují webové stránky dobročinného projektu.

V průběhu večera mohou lidé věnovat finanční prostředky Nadačnímu fondu Kapka naděje prostřednictvím jednorázové dárcovské SMS ve tvaru DMS KAPKANADEJE na telefonní číslo 87 777. Cena DMS je 30 Kč, Kapka naděje obdrží 27 Kč. Nově lze ale přispívat i pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku, stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK KAPKANADEJE na číslo 87 777 a každý měsíc bude automaticky odečtena částka 30 Kč. Více informací na www.darcovskasms.cz

Nadační fond Kapka naděje pomáhá již jedenáctým rokem dětem nemocným poruchou krvetvorby, dětem s nádorovým onemocněním a dětem, jejichž onemocnění vyžaduje transplantaci kostní dřeně. Intenzivní pomoc fondu postupně přesáhla brány motolské nemocnice v Praze a stala se symbolem přesně cílené a efektivní charitativní činnosti s celorepublikovým dosahem. Od roku 2002 se rozrostla na dětská oddělení regionálních nemocnic po celé ČR.