Výkonná rada ODS zrušila sdružení na Praze 1

Praha - Výkonná rada dnes zrušila oblastní i místní stranická sdružení občanských demokratů v Praze 1, novinářům to potvrdil šéf strany Petr Nečas. Návrh ve čtvrtek doporučila regionální rada pražské organizace občanských demokratů. V organizaci Prahy 1 panovaly v minulosti ostré spory, její představitelé v čele se současným šéfem Filipem Dvořákem nebo bývalým starostou Janem Bürgermeisterem byli spojováni s řadou kauz. O zrušení bude rozhodovat výkonná rada ODS.

„Je skutečností, že to byl druhý okruh, kterým jsme se vedle aktuální politické situace zabývali…, dnešním dnem výkonná rada rozhodla o zrušení místních sdružení na Praze 1 včetně zrušení oblastního sdružení Prahy 1,“ prohlásil Nečas na dotaz novinářů během tiskové konference, která se původně týkala situace uvnitř vládní koalice.

„Praha 1 vykazovala dlouhodobě politickou nestabilitu a katastrofální volební výsledky. Podobně jako Jančíkova Praha 5 patřila k problematickým oblastem pražské ODS,“ prohlásil předseda pražské ODS Boris Šťastný. Zrušení organizací v Praze 1 je podle něj dalším krokem k obrodě pražské ODS. Nově by podle Šťastného měly v centrální městské části vzniknout dvě místní sdružení, která založí zastupitelé ODS z Prahy 1. Mimo organizaci v prvním městském obvodu by měli zůstat současný šéf Filip Dvořák a bývalý starosta Jan Bürgermeister, kteří podle členů ODS stojí za vyhrocením situace.

Interview ČT24 (zdroj: ČT24)

Regionální rada před nedávnem doporučila, aby byly zrušeny licence všem místním sdružením a zaniklo celé oblastní sdružení. Místo nich mají vzniknout dvě nová místní sdružení. Stranu je prý v Praze nutno konsolidovat. Proto by mimo organizaci v prvním městském obvodu měli zůstat současný šéf Filip Dvořák a bývalý starosta Jan Bürgermeister. Podle členů ODS právě oni stojí za vyhrocením situace.