Postoloprtská silnice smrti má další oběť

Postoloprty (Lounsko) – Smrtelná nehoda se stala na pražsko-chomutovské silnici I/7 nedaleko Postoloprt na Lounsku. Řidič osobního auta podlehl zraněním, která utrpěl při čelním střetu s kamionem. Jde o další oběť problematických úseků silnice, které tvoří obchvaty několika měst. Jsou sice postaveny v trase plánované rychlostní silnice, zatím však pouze v polovičním profilu. Na silnici I/7 na Lounsku se stala i nejtragičtější nehoda posledních let, při které zahynulo osm lidí.

Nehoda osobního auta s kamionem se stala u odbočky k areálu stavební firmy na západě Postoloprt po sedmé hodině ráno. Státní silnice poté byla obousměrně uzavřena. Podle mluvčího ústeckých krajských hasičů Lukáše Marvana byl řidič osobního auta uvězněn ve vozidle, hasiči ho vyprostili. Už nejevil známky života. Záchranářům se jej sice podařilo resuscitovat, v sanitce ale svým zraněním podlehl.

Silnice I/7 u Postoloprt byla zcela neprůjezdná asi tři hodiny, kolem půl jedenácté byl provoz obnoven v jednom pruhu a veden kyvadlově. Mezitím se na důležitém tahu vytvořily dlouhé kolony. Až za další hodinu byla silnice zcela zprůjezdněna.

Pražsko-chomutovskou silnici zalila krev i v neděli. Nedaleko místa dnešní havárie, u Toužetína na Lounsku, vjelo osobní auto do příkopu a převrátilo se. Jeho řidič při havárii zahynul. U Panenského Týnce rovněž na Lounsku potom před třemi lety zemřelo osm lidí, kteří cestovali mikrobusem do postoloprtské továrny. Při nehodě s osobním autem byl jejich vůz vržen proti kamionu, střet nikdo nepřežil.

U Panenského Týnce je přitom podobně jako u Postoloprt terén upraven tak, že tudy může vést bezpečná rychlostní silnice. Zatím ale byl postaven pouze jeden jízdní pás, kudy se jezdí obousměrně. Druhý pás měl být dodělán později. V současnosti ale ministerstvo dopravy s dostavbou rychlostní silnice R7 nepočítá.