Dopravní nehodu ohlásí pojišťovně chytrý telefon

Praha – Úmorné úřadování, které obvykle přichází po lehčí dopravní nehodě, může řidičům usnadnit nová aplikace pro chytré telefony. Jejím prostřednictvím je možné kompletně nahlásit dopravní nehodu jako pojistnou událost. Aplikaci vyvinula Česká pojišťovna, její kód zdarma nabídla i dalším pojišťovacím ústavům v Česku.

Program, který pojišťovna představila, je zatím schopen provozu v operačních systémech iOS a Android. Při jeho testování pojišťovna nenarazila na žádné větší potíže. „Proces, který je proveden sepsáním nejdůležitějších informací, které je potřeba poskytnout pojišťovně po nehodě,“ popsala užití aplikace ředitelka marketingu České pojišťovny Hana Kovářová. Do elektronického formuláře je možné zařadit i fotografie poškození na automobilu.

Podnět k připravení programu, který může významně usnadnit nepříjemné okamžiky po dopravní nehodě, přišel podle Hany Kovářové přímo od řidičů. V zahraničí podobné aplikace nejsou běžné, prostřednictvím smartphonu je obvykle možné pouze uzavřít pojistku. Česká pojišťovna očekává o to větší zájem svých zákazníků o novou aplikaci. „Očekáváme do konce tohoto roku 100 tisíc klientů, kteří si aplikaci stáhnou a budou ji používat,“ uvedla marketingová ředitelka Kovářová.

Rozhovor s Hanou Kovářovou (zdroj: ČT24)

Pojišťovna je přesvědčena, že se u programu neobjeví žádné komplikace, které neodhalily testy. Hana Kovářová upozornila na jediný problém, který by se podle ní mohl vyskytnout. „Jediná věc, která může být pro klienty důležitá: Pokud ji budou používat v zahraničí - tato aplikace je na to připravena - ať si zkontrolují svůj datový tarif. Mohlo by se jim to mírně prodražit,“ podotkla.