Rozesmáté sluníčko pro opuštěné děti

Praha - Právě dnes se v šedesáti městech po celé České republice koná již jedenáctá veřejná sbírka Nadačního fondu Rozum a Cit s názvem Sluníčka pro opuštěné děti a náhradní rodiny. V ulicích si budete moci koupit sluníčka ve formě placek, které budou nabízet dobrovolníci z řad studentů středních škol. Cena jednoho sluníčka je 30 Kč. Peníze podobně jako každý rok poputují na konkrétní projekty určené pro náhradní rodiny. Více informací na stránkách nadačního fondu Rozum a cit.

Sbírku od roku 2001 pravidelně organizuje Nadační fond Rozum a Cit a dlouholetou patronkou Nadačního fondu je herečka Naďa Konvalinková. Letos se patronem veřejné sbírky stal sportovní moderátor Vojtěch Bernatský, který je také autorem kresby sluníčka na placce. „V každém z nás je celý život kus dítěte a dívat se na rozesmáté děti je přece nádhera. Věřím, že s úsměvem a dobrou náladou jde všechno líp. Od malička si neustále kreslím podobné usměvavé obličeje, takže jsem z rozesmátých tváří vytvořil vysmáté sluníčko s červeným nosem. Snad se bude lidem líbit,“ říká nový patron Vojtěch Bernatský. 

Mediální kampaní, která doprovází celou sbírku, šíříme myšlenku náhradní rodinné péče – Děti patří do rodiny. Cílem je, aby více dětí v České republice bylo umístěno v náhradních rodinách a ubývalo dětí v dětských domovech. 

Reportáž Antonína Šimůnka (zdroj: ČT24)