Za tragickou nehodou byl zdravotní problém řidiče

Tanvald (Jablonecko) - Za tragickou sobotní nehodou v Tanvaldu na Jablonecku, která si vyžádala životy staršího manželského páru, byla zdravotní komplikace čtyřiasedmdesátiletého řidiče. Auto tam při nehodě vyjelo ze silnice a skončilo na střeše v řece Desné. Motoristu ani jeho o tři roky mladší manželku se už zdravotníkům nepodařilo zachránit.

„Zranění byli s těžkými poraněními převezeni do nemocnice, kde bohužel oba svým zraněním podlehli. Následná pitva prokázala, že důvodem havárie byla mužova zdravotní komplikace,“ uvedla mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová. Řidiče se po nehodě záchranářům už nepodařilo oživit, žena zemřela v nemocnici o několik hodin později.

Havárie se stala večer kolem půl osmé. Motorista ve Škodě Fabii jel v Tanvaldu směrem na obec Desnou, kde bydlel. Na křižovatce Krkonošské a České ulice však ze silnice vyjel a auto spadlo ze svahu do řeky. Zraněným se snažili pomoci kolemjdoucí a z vozidla je museli vyprostit hasiči.

Nehoda v Tanvaldu přispěla k tragické bilanci velikonočního víkendu na českých silnicích. Od pátku do pondělí na nich podle policejních statistik zahynulo 14 lidí a asi 290 se zranilo.