Falešní policisté opět loupili, ukradli věci za 1,5 milionu

Praha - Ve čtvrtek před polednem dva neznámí pachatelé maskovaní kuklami a oblečením připomínajícím policejní oděv přepadli třiapadesátiletého muže v objektu bývalé prodejny potravin. Ze skladu odcizili věci za bezmála 1,5 milionu korun. Podobný případ, kdy loupili falešní policisté, se stal také ve středu. Pokud budou dopadeni, hrozí dvojici až dvanáct let za mřížemi.

Muži byli oblečeni do černých kalhot a bundy připomínající zásahovou policejní uniformu. Chyběl na ní ovšem nápis „Policie“. Jeden z pachatelů měří mezi 180 a 190 centimetry, druhý byl zhruba o deset centimetrů menší a hovořil česky bez přízvuku.

Falešní policisté vykřikovali, že jsou policisté, muži pohrozili pistolí, pak ho na toaletách donutili lehnout si na zem a připoutali ho k potrubí. Ze skladu pak ukradli notebook, porcelánové předměty a kufr, kde bylo skoro tři čtvrtě milionu korun.

Kriminalisté pracují s několika verzemi. Jednou z nich je také spojitost se středečním případem na Praze 6, kdy tři pachatelé vydávající se za policisty při loupežném přepadení odcizili hotovost přesahující milion korun.

Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc. U skladu v době přepadení parkoval červený ford tranzit staršího typu. Jakékoliv informace přijmou policisté na lince 158 nebo kterékoliv policejní služebně.