Nečas pro ČT: Mělo by nám jít především o lidi

Praha – Předseda vlády řekl v exkluzivním rozhovoru pro Českou televizi, že je s prosazováním reforem a tempem prosazování reformních návrhů zákonů spokojen. „V politice působím od začátku 90. let. A takové množství reforem se od první poloviny 90. let za rok a čtvrt fungování zatím nepodařilo prosadit žádné jiné vládě,“ řekl. Jako zásadní ve fungování politických stran vidí snahu dohodnout se na klíčových reformních krocích.

„Chtěl bych připomenout, že ve sbírce zákonů jich vyšlo již osmdesát. Ani jeden vládní návrh zákona nebyl zamítnut. Zaměřili jsme se především na ty klíčové reformy, které jsou nezbytné v oblasti daňové, sociální, trhu práce a zdravotnictví,“ podotkl Nečas. Kauzy jako ProMoPro nebo tu Státního fondu životního prostředí považuje premiér za poškození důvěryhodnosti vlády. O to důležitější podle něj je pracovat a snažit se získat důvěru veřejnosti zpět.

„Středočeská ODS je velmi voličsky silným regionem pro naši stranu. Proto musí být součástí jakéhosi hlavního proudu ODS. To, že jsem podpořil Petra Bendla, považuji za přirozené. Dovedl totiž svůj region k vítězným volbám do Poslanecké sněmovny a jako lídr také obstál,“ vysvětlil premiér. V příštích krajských a senátních volbách bude ODS dle Nečase kandidovat ve 13 krajích. „Tam se bude kandidovat na krajských tématech, která jsou v tomto případě rozhodující. Chtěli bychom uspět a vrátit se na krajské úrovni na výsluní,“ dodal.

Rozhovor s Petrem Nečasem (zdroj: ČT24)

Mimořádné vysílání ČT24 o víkendu 22. a 23. října z 22. kongresu ODS a 2. celostátního sněmu TOP 09 pod názvem Souboj na pravici:

ČT24 nabídne všechny klíčové okamžiky z jednání dvou nejsilnějších pravicových stran. Přinese klíčové projevy, hlasování, exkluzivní rozhovory s hlavními aktéry, analýzy komentátorů a politologů. V mimořádném vysílání ČT24 zazní také bezprostřední reakce významných politiků z ostatních stran.

V sobotu se odehraje ve třech zpravodajských blocích: 09:00–12:00 hodin, 14:30–17:30 hodin, 19:30–21:30 hodin.

Na neděli jsou naplánovány dva vysílací bloky: 09:00–12:00 hodin, 17:00–18:00 hodin.