Chatku v Karviné, kde zemřeli dva lidé, zapálil někdo úmyslně

Karviná - Nedělní požár chatky ve Včelařské ulici v Karviné - Hranicích, při kterém zemřeli dva lidé, pravděpodobně někdo založil úmyslně. Policie případ vyšetřuje jako zvlášť závažný násilný zločin. Podrobnější informace ale policie nesdělila.

„Případ převzali kriminalisté krajského ředitelství pro podezření ze zvlášť závažného násilného zločinu. Šetření je v samotném počátku a na základě konzultace se státním zastupitelstvím není možné v této chvíli k případu zveřejnit jakékoli bližší informace,“ řekla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. 

Policie už dříve uvedla, že nic nenasvědčuje tomu, že by šlo o bezdomovce. Byla nařízena pitva. Podle Havířovského deníku byla jednou z obětí 15letá žákyně deváté třídy ZŠ Na Nábřeží. Před školou podle listu vlaje černý prapor, učitelé a spolužáci drží smutek. Ředitel školy Deníku řekl, že se jednalo o bezproblémovou žákyni.

Chatka začala hořet v ranních hodinách. Hasiči k požáru chatky vyjížděli krátce před 05:00. „Po příjezdu na místo zjistili, že jde o rozsáhlý požár zahradní chatky velikosti šest krát šest metrů. Za 15 minut se podařilo požár lokalizovat,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Faster. Dodal, že při průzkumu požářiště našli hasiči dvě těla. Škoda, kterou oheň způsobil, je odhadována na 250 000 korun.