Teploty ke konci týdne vyšplhají až na 27 stupňů

Praha - Ačkoliv je léto ještě daleko, meteorologové slibují na konec tohoto týdne teploty vpravdě letní - až 27 stupňů. Studená fronta ale přinese v neděli déšť a citelné ochlazení. Uvedl to Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Podle ČHMÚ se budou teploty v pondělí pohybovat mezi 12 až 16 stupni Celsia. V úterý se počasí trochu zkazí, od západu totiž přijde na většinu území déšť nebo přeháňky. Teploty vystoupají přes den na 15 až 19 stupňů. Na západě Čech bude chladněji, kolem 10 stupňů.

Ve středu bude polojasno, ojediněle přeháňky a ráno ojediněle mlhy. Nejvyšší denní teploty budou v rozmezí 13 až 17 stupňů. Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, opět s ojedinělými přeháňkami na západě, teploty by se už mohly přehoupnout přes 20 stupňů Celsia. Meteorologové očekávají denní teploty 19 až 23 stupňů.

S blížícím se koncem týdne budou stoupat i teploty, díky proudění teplého vzduchu od jihu. V pátek se mohou lidé těšit na teploty v rozmezí 20 až 26 stupňů, v sobotu dokonce na 23 až 27 stupňů. Na západě se pak ale mohou objevit první přeháňky a bouřky. Studená fronta pak během neděle přinese výrazné ochlazení na 14 až 19 stupňů.

Předpověď počasí (zdroj: ČT24)