Jablonec n. Nisou: Otec obviněn z ubodání dvanáctileté dcery

Jablonec nad Nisou - Dvanáctiletou dívku pobodal v Jablonci nad Nisou její otec. Na následky mnohočetných zranění na místě zemřela. Incident se stal okolo páté hodiny ranní, 64letý muž k dívce sám zavolal záchranku i policii a k činu se přiznal. Pachatel je nyní v policejní cele a odpoledne byl obviněn z vraždy, hrozí mu až dvacet let vězení nebo i výjimečný trest. Co napadení předcházelo, zatím není jasné.

„Mohu potvrdit, že v ranních hodinách zadrželi policisté čtyřiašedesátiletého muže v Jablonci, je důvodně podezřelý z násilného trestného činu spáchaného na nezletilé dívce. Ta dnes zemřela po násilném útoku nožem,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

„Posádka po příjezdu na místo zahájila resuscitaci, s ohledem na rozsah poranění ale byla neúspěšná,“ vysvětlil ředitel liberecké záchranky Stanislav Mackovník.

Údajně šlo o otce a dceru, policie příbuzenský vztah blíže komentovat zatím nechce. „Podle toho, co nám bylo voláno, tak údajně otec napadl dívku,“ potvrdil později spekulace Mackovník. „Čin se odehrál v bydlišti zadrženého a ten se nyní nachází v policejní cele,“ doplnila policie.