Po střelbě v tramvaji zemřel muž, policie prosí o pomoc

Praha – Prozatím neznámý pachatel dnes v noci v tramvaji v Praze-Hostivaři zastřelil 34letého muže. Zasáhl ho do hlavy, muž zraněním podlehl. Policie po střelci pátrá, nevylučuje přitom, že pachatelů může být víc. Za spáchání trestného činu vraždy jim hrozí vězení v délce deset až 18 let.

Podle policie se případ stal pravděpodobně na konečné zastávce tramvaje číslo 22 v ulici plk. Mráze přibližně deset minut po 01:00. Řidič tramvaje si tam po vystoupení cestujících všiml muže sedícího v přední části soupravy. Myslel, že spí, a proto ho chtěl vzbudit. Přitom ale zjistil, že muž má na hlavě zranění. Řidič proto okamžitě přivolal záchrannou službu a policii. Lékař zjistil, že muž je mrtvý a zemřel na následky střelného poranění.

Pražská policie proto případ vyšetřuje jako podezření z trestného činu vraždy. Požádala o pomoc případné svědky události, zejména všechny cestující, kteří po půlnoci cestovali tramvají jedoucí na lince číslo 22 z Bílé Hory do Hostivaře. Svědci se mají ozvat na linku tísňového volání. Ozvat se mají rovněž lidé, kteří mrtvého znali.

Reportáž Pavla Štrunce (zdroj: ČT24)

Kriminalisté už zjistili, že muž nastoupil do tramvaje těsně před 00:45 na zastávce I. P. Pavlova, kde předtím asi sedm minut stál opřený o zeď provozovny rychlého občerstvení KFC. Po nastoupení do prvního vozu soupravy si sedl na přibližně páté sedadlo v řadě za řidičem. Na sobě měl černou bundu, tzv. bomber, pod níž měl zelenou mikinu s nápisem „Budějovická“ na hrudi. Místo písmene „o“ byla na mikině vyobrazená lebka. Pod mikinou měl ještě další mikinu, tentokrát černou a s kapucí, kterou měl na hlavě. Dále měl na sobě seprané, v dolní části ohrnuté džíny, a černé kanady.

Neznámý pachatel zastřelil v noci na 5. února v tramvaji v pražské Hostivaři čtyřiatřicetiletého muže, Rudolfa Slavíka z Prahy (na snímku).
Zdroj: ČTK
Vydáno pod