Inspekce má další zářez - kriminalisty z krajského ředitelství

Plzeň - Dva policisty z plzeňského krajského ředitelství zatkla Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), oba jsou podezřelí z vydírání a zneužití pravomoci. Podle mluvčí inspekce Radky Sandorové byli zadržení kriminalisté obviněni a zůstávají v cele. Další informace s ohledem na vyšetřování případu neuvedla.

Ani krajská policejní mluvčí Hana Štefflová nemohla sdělit žádné podrobnosti. Neřekla ani, zda jsou oba muži stále u policie. „Až bude mít ředitel krajského ředitelství policie k dispozici dostatek informací o případu, rozhodne podle zákona o služebním poměru,“ řekla pouze.

Podle serveru Novinky.cz směřuje na kriminalisty podezření, že při vyšetřování chystané nájemné vraždy násilím nutili podezřelého, aby jim řekl o ukrytých penězích, kvůli nimž chtěl nechat zabít jejich skutečného majitele. Údajně mu hrozili i zastřelením. Jednoho z mužů zatkli podle serveru inspektoři na pracovišti před zraky kolegů. Pro druhého, který si před časem podal žádost do civilu, přijeli domů. Zatím není podle Novinek jasné, jestli chtěli obvinění policisté peníze pro sebe, anebo je zajistit pro potřeby trestního řízení. 

Dva policisty z krajského ředitelství zatkla inspekce (zdroj: ČT24)