Policie vyšetřuje vraždu tříletého dítěte v České Lípě

Česká Lípa - Policie od pondělního večera vyšetřuje brutální vraždu tříletého dítěte v České Lípě Svárově. Záchranáři z místa odvezli jeho těžce zraněnou matku, která se zřejmě pokusila o sebevraždu. Mluvčí krajské policie Vlasta Suchánková informovala, že kriminalisté vyšetřují násilné úmrtí dítěte na Českolipsku, jakékoli další informace prý zatím policie poskytovat nebude.

Dítě mělo řezné rány na krku, záchranáři se ho snažili několik desítek minut oživovat, ale svým zraněním podlehlo. Žena prý ještě několik minut po jejich příjezdu komunikovala, pak ale zkolabovala, její stav je vážný a leží na traumatologii liberecké nemocnice. Několik na sobě nezávislých zdrojů nevyloučilo, že dítěti mohla ublížit právě těžce zraněná matka.

Policie nechce zatím k případu poskytovat žádné informace. „Případ je v naprostém prvopočátku a vyšetřovatelé potřebují čas k tomu, aby zjistili naprosto všechny okolnosti události. Rovněž musíme respektovat zákon, který nás limituje při poskytování informací v případech, kdy je trestný čin spáchaný dětmi či na dětech,“ sdělila Suchánková.

Telefonát Lucie Pokorné (zdroj: ČT24)