Schwarzenberg nabízí Vondrovi ambasádu v Izraeli

Praha – Bývalý ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) dostal od ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09) nabídku usednout do křesla velvyslance v Izraeli. Píše o tom server Česká pozice, podle kterého se na Vondru šéf diplomacie obrátil už před několika týdny a Vondra by se měl během krátké doby k nabídce vyjádřit.

„Je to osvědčený diplomat, působil ve Washingtonu, byl náměstkem ministra zahraničí. Kdyby se o to ucházel, tak by byl zajisté vynikající kandidát,“ cituje server ministra zahraničí a překládá si jeho slova jako potvrzení probíhajících jednání. Sám Vondra odmítl celou věc jakkoli komentovat.

Ještě v únoru média spekulovala o tom, že Vondra má nastoupit do dozorčí rady Českého Aeroholdingu, který zastřešuje státní společnosti působící v oblasti letecké přepravy a souvisejících službách. O angažmá někdejšího místopředsedy občanských demokratů se spekulovalo řadu týdnů. Od ledna 2013 je ve vedení Českého Aeroholdingu bývalý rebelující poslanec za ODS Ivan Fuksa, který neúspěšně kandidoval proti Petru Nečasovi na dušičkovém kongresu strany loni v listopadu.