Pohřešovaná Eliška z Vlčnova se našla

Uherské Hradiště - Členové pátracího týmu našli hledanou Elišku Švandovou z Vlčnova na Uhersko-Hradišťsku. Je bez zranění, jen podchlazená, protože nocovala v lese. Desítky hasičů a policistů hledaly dívku od včerejší noci, nevrátila se totiž večer domů.

Dívka byla u benzinové pumpy v Drslavicích, vesnici vzdálené od Vlčnova zhruba šest kilometrů. Po třetí hodině ji zahlédl v poli na kraji lesa muž, ve stejné chvíli ji zpozoroval i vrtulník, který ji celý den hledal. „Přiletěli jsme na žádost místních pátračů, kteří nám vytipovali některé lokality, které jsme měli propátrat. Byla to poměrně veliká oblast a dvakrát jsme se museli vracet pro palivo, takže jsme ji našli až napotřetí,“ řekl policejní pilot Tomáš Jebousek.

Vrtulník holčičku naložil a dopravil do Vlčnova, kde na ni čekala sanitka a odvezla ji do nemocnice. Pátrání tak bylo ukončeno. Proč dívka nepřišla domů, se zatím neví. Jako možné důvody policie ráno uváděla strach a problémy ve škole. Policisté ji zatím nevyslechli.

Elišku včera naposledy viděla kamarádka, se kterou se odpoledne vracela ze školy. Domů ale nedorazila. Rodiče po dívce nejprve pátrali až do půl desáté večer sami. Poté pohřešování oznámili policii. Do Vlčnova se ihned sjely policejní hlídky z Uherskohradišťska, psovodi se psy a pohotovostně eskortní oddíl ze Zlína. Po několikahodinové přestávce pátrání pokračovalo. Zapojily se do něj desítky policistů a hasičů. Připojili se i místní lidé, kteří pomáhali policistům zahušťovat rojnice. 

Pátrání po Elišce
Zdroj: Němec Zdeněk/ČTK

Dívka se už jednou nevrátila ze školy, a to zhruba před rokem. Údajně to bylo proto, že dostala poznámku ve škole a bála se proto přijít domů. I tehdy po ní pátrala policie, po několika hodinách ji našli v blízkém lese s poraněnou nohou.