Policie prohledala byt a kancelář senátora ODS Kladívka

Praha - Policisté prohledali byt a regionální kancelář senátora za ODS Tomáše Kladívka. Odnesli si mimo jiné počítač a mobil. Důvod prohlídky zatím nesdělili. Kladívko České televizi pouze řekl, že k výslechu půjde zítra: „Zítra jdu podávat na policii vysvětlení a nechtěl bych komentovat dopředu žádné kroky, abych nemohl něco ovlivňovat den předtím.“ Souvislost s nedávnou razií na úřadu vlády a jiných místech vyloučil.

Redaktor ČT Jiří Hynek potvrdil, že souvislost s nedávným zatýkáním tento případ mít zřejmě nebude - kauzu kolem bývalé spolupracovnice Petra Nečase Jany Nagyové řeší totiž Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, tento případ má na starosti protikorupční policie.

Kladívko zároveň popřel informace, že by policie prohledala i jeho kancelář v sídle horní komory. Senátní tisková tajemnice Eva Davidová uvedla, že policie ani jiný z orgánů činných v trestním řízení dosud o prohlídku nepožádaly.

Podle serveru Týden.cz vypustil informaci o dalším politikovi v hledáčku policie Petr Dimun, bývalý šéf PR sociální demokracie z dob Jiřího Paroubka. „Policie prý dnes prohledávala kanceláře jednoho senátora ODS, co měl jako poslanec na starost kontrolu použití operativní techniky. Hm,“ napsal na svůj facebookový profil.

Pětapadesátiletý Kladívko byl do horní komory zvolen v roce 2008. Je předsedou senátní volební komise a členem jeho výboru pro zahraničí, obranu a bezpečnost. Ve výborech pro obranu a bezpečnost předsedal také sněmovní komisi pro kontrolu použití sledovací techniky Policií ČR.

Redaktor ČT Jiří Hynek o případu (zdroj: ČT24)