ČT: Uprchlý Wolf byl v srpnu možná v Hong Kongu

Praha - Exposlanec Petr Wolf je už devátý měsíc na útěku. Podle zjištění České televize ale oba Wolfovi synové strávili v srpnu jeden týden v Hong Kongu a cestu odmítají komentovat. Na bývalého politika odsouzeného za dotační podvod vydal soud v únoru mezinárodní zatykač. Jeho šestiletý trest včera definitivně potvrdil Nejvyšší soud.

Spekulace o místě Wolfova pobytu dostávají jasnější obrysy díky útržkům letenek, které Česká televize získala od zdroje blízkého Wolfově rodině. Syn Tomáš letěl v úterý 6. srpna z Moskvy do Hong Kongu a ve středu 14. srpna zase zpátky. Podle informací České televize strávili i s bratrem Janem týden ve východní Asii. Komentovat na kameru to ale oba odmítají. 

Šest milionů budou mít Wolfovi splaceno v říjnu

Policie po mezinárodně hledaném exposlanci stále pátrá. Informace médiím sdělovat nechce. Rodina Petra Wolfa mezitím pokračuje ve splácení šesti milionů korun, což je součást trestu. „I za měsíc srpen byla na účet krajského soudu připsána částka půl milionu a 100 tisíc korun představující splátku peněžitého trestu odsouzených,“ potvrdila mluvčí Krajského soudu v Ostravě Lucie Böhmová. Splaceno tak budou mít manželé Wolfovi v říjnu.

Wolf se snažil verdikt soudu zvrátit u Nejvyššího soudu, ten ale jeho trest ve čtvrtek potvrdil. To, že se vyhýbá nástupu do vězení, mu navíc šestiletý trest může zvýšit až o další dva roky. Soudy uznaly Wolfa vinným z toho, že podvedl ministerstvo životního prostředí, od něhož dostal dotace na základě nepřesných, zkreslených a lživých informací. Na dva projekty spolu s manželkou v letech 2005 až 2007 čerpal 11 milionů korun.

Wolfovi synové byli v srpnu týden v Hong Kongu (zdroj: ČT24)