Unikající drogový překupník Moltaš přiletěl do Prahy, policie ho zadržela

Praha – Mezinárodně hledaný český překupník drog Vladimír Moltaš se dnes odpoledne dobrovolně vrátil do České republiky, aby si ve vězení odpykal zbytek čtyřletého trestu, informoval dnes jeho advokát Martin Klimo. Policisté Moltaše zadrželi na pražském letišti. Po zatčení byl eskortován do vězení, kterému se vyhýbal několik let.

Advokát Moltaše řekl, že ve čtvrtek písemně informovali Městský soud v Brně o tom, že se dnes vrátí zpět do Česka. „Vydal se dobrovolně,“ zdůraznil Klimo. Podle advokáta mu zbývá zhruba pět měsíců do poloviny trestu. „Byl několik let ve vazbě,“ doplnil. Zatčení muže na pražském letišti potvrdil mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán.

Vladimír Moltaš měl strávit čtyři roky ve vězení za to, že spolu s komplici pašoval z Nizozemska kokain a extázi. Policie ho dopadla v roce 2004. Po odsouzení žádal o odklad trestu ze zdravotních důvodů a nakonec zmizel. Městský soud v Brně na něj proto tehdy vydal evropský zatýkací rozkaz.

Moltaš byl později držen ve Švýcarsku ve vydávací vazbě, ze které však byl před čtyřmi lety propuštěn. Později ve Švýcarsku žádal o azyl. Ministerstvo spravedlnosti evropský zatykač zatím stáhlo na základě rozhodnutí soudu povolit Moltašovi odklad vězení kvůli zdravotnímu stavu.