Pražská ODS stále nemá volebního lídra

Praha - Pražská ODS dnes na uzavřeném zasedání rekapitulovala práci na radnici v posledních čtyřech letech a diskutovala o programu, se kterým půjde za měsíc a půl do komunálních voleb. Odpověď na médii i vedením ODS nejskloňovanější otázku, kdo bude jejím kandidátem na primátora, však na jednání nezazněla. Pouze primátor a donedávna předseda pražských občanských demokratů Pavel Bém v projevu, kterým pozitivně hodnotil výsledky vedení města, uvedl, že „možných primátorů vidí v sále hned několik“. Program pro podzimní komunální volby pražští občanští demokraté zveřejní v pondělí, kdy také zahájí předvolební kampaň. Až pak rozhodnou o tom, kdo bude volebním lídrem pražské ODS a zároveň kandidátem na primátora hlavního města.

Za zavřenými dveřmi jednacího sálu vystoupili jednotliví radní i kandidáti pro nadcházející volební klání, v němž se ODS utká o hlasy pravicových voličů s TOP 09. Podle některých průzkumů hrozí pražské ODS historicky první porážka, média poukazují na fakt, že ODS nemá nové tváře, a nedokáže tak vyhovět volání voličů po změně. Konkurenční TOP 09 přitom nasadila do boje o hlavu magistrátu bývalého šéfa ČNB Zdeňka Tůmu. 

Už v minulých dnech pražská ODS představila program všech sedmi lídrů, kteří povedou kandidátku v jednotlivých volebních obvodech. Každý z lídrů se věnuje konkrétní části programu, ke spolupráci si přizvali také odborníky na jednotlivé oblasti. Mezi kandidáty jsou i nestraníci, i ti dnes v Top hotelu na pražském Chodově promluvili. Největší ohlas údajně vzbudil lékař Bohuslav Svoboda, který je jedním z favoritů na hlavního lídra.