V centru Prahy demonstrovali klienti realitní kanceláře Prolux

Praha – Asi 40 klientů realitní kanceláře Prolux dnes v Praze na Václavském náměstí protestovalo proti nekalým praktikám firmy. Demonstranti tvrdí, že Prolux po klientech protiprávně vymáhá provize. Firma považuje obvinění za poškozování svého jména. Akci uspořádalo před sídlem Proluxu občanské sdružení Stop trestuhodným obchodním praktikám. „Spolupracující makléři Proluxu prokazatelně a záměrně uvádí klienty v omyl tím, že jim podávají nejasné, dvojsmyslné a klamavé údaje,“ uvedla v projevu na shromáždění představitelka sdružení Světlana Glaserová.

Smlouvy Proluxu s klienty jsou prý formulovány tak, že je klienti musí v mnoha případech dříve či později porušit. „Sankce vyplývající z porušení těchto ujednání jsou významným, možná i jediným zdrojem příjmů realitní kanceláře Prolux,“ dodala.

Prolux podle protestujících po klientech vymáhá provize i za cenu exekucí také v případě, když lidé uskuteční prodej nemovitosti přes jinou kancelář nebo ji prodají sami. Spory klientů Proluxu s firmou trvají už několik let. Policie řeší podle údajů sdružení kolem 400 trestních oznámení na představitele Proluxu.

Chtějí poškodit dobré jméno společnosti, míní šéfka Proluxu

„Aktéři dnešní akce v žádném případě nereprezentují názor valné většiny našich klientů, ale je to pouze skupinka, která se rozhodla poštvávačnou kampaní poškozovat dobré jméno naší společnosti s vidinou, že nebudou muset dostát svým předem sjednaným závazkům za poskytnuté kvalitní realitní služby,“ řekla dnes generální ředitelka Proluxu Karolína Valentová. Podmínky spolupráce mezi realitní kanceláří a jejími klienty jsou prý „naprosto vyvážené“.

Dnešní demonstrace se zúčastnili poslanci za VV Karolína Peake a Viktor Paggio, přítomný byl také Petr Hannig ze strany Suverenita - blok Jany Bobošíkové.

Prolux Consulting Int.

Společnost Prolux Consulting Int. vlastní podle obchodního rejstříku napůl Miroslava Šebková a Petr Jasanský. Spolu též kontrolují firmu a stejnojmenný realitní server eReality.cz, který nabízí také nemovitosti Proluxu. Spoluvlastnické podíly mají podle rejstříku také ve firmách Anderson & Lloyd a Anderson & Becker.

Vydáno pod