Koprodukční dokumenty České televize v roce 2009:

Jak se vaří dějiny – scénář a režie Peter Kerekes, kamera Martin Kolár. Film v mezinárodní koprodukci, do které se zapojila i ČT – Televizní studio Brno. Film vypráví o vojenských kuchařích, o tom, jak každodenní potřeby tisíců ozbrojených a hladových žaludků ovlivňovaly vítězství a prohry státníků. Diváky zároveň provází událostmi, které změnily historii i mapu Evropy. (více)

Auto*Mat – námět, scénář a režie Martin Mareček, kameraVít Klusák, Jiří Málek, Martin Mareček. Film v koprodukci Bionaut Films, ČT. Film-pohled, film-gesto, film-akce vypráví o ulicích plných kol, falešných slibech politiků i o smrti, především ale přináší naději. Stylově různorodý film, kombinující žánr dokumentu, animace, hudebního klipu a home videa. Časosběrný princip vyprávění je rozšířen provokujícími situacemi a osobním vyprávěním. (více)

Včely letěly krásně – scénář a režie Karel Čveráček, kamera K. Čtveráček, Jan Horáček, Jakub Šimůnek. Film v koprodukci Film & Sociologie, ČT. Rekonstrukce fotografického ateliéru Seidel v Českém Krumlově a znovuobjevení unikátní sbírky historických fotografií.