Seznam.cz spustil nové turistické mapy včetně plánovače tras

Praha - Největší tuzemský internetový portál Seznam.cz spustil nové turistické mapy. Nabízí měřítko až 1:5000, oproti původním mapám se tak jedná o desetinásobné přiblížení. Dále mohou lidé využívat plánovač tras po turistických značkách. Mapy.cz používá kolem 2,5 milionu uživatelů.

„Nové turistické mapy jsme na server Mapy.cz nasadili spolu s plánovačem tras pro pěší a turisty. Ten má všechny funkcionality, na které jsou naši uživatelé již zvyklí z běžného plánovače, navíc však dává pro pěší chůzi na výběr, zda navigovat po turistických značkách, či například ve městech hledat nejkratší cestu v místních uličkách a po chodnících,“ uvedl produktový manažer Adam Chvaja.

Seznam chce do map postupně doplňovat například data z příhraničních oblastí a zavede rychlou aktualizaci dat, která umožní vkládat aktuální údaje v řádu dnů.

Nové mapové dílo vznikalo déle než rok. Seznam.cz pro vykreslení vrstevnic a stínů terénu využil data od společnosti Geodis. Podkladová data k turistickým mapám sbírá kartografická redakce společnosti Mapy.cz, která vznikla po akvizici digitální divize společnosti PLANstudio.