Investiční konference: Success story Karla Janečka

Karel Janeček se 17. března podělil s návštěvníky 6. Investiční konference a také v přímém přenosu se čtenáři webu ČT24 o svou „success story“. Jaká byla jeho cesta od podnikatelského úspěchu k boji proti korupci a za změnu volebního systému? Záznam přednášky najdete v tomto článku.

Záznam: Karel Janeček o své "success story" (zdroj: ČT24)

Karel Janeček studoval na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze, ve studiu pokračoval na Carnegie Mellon University v Pittsburghu. Založil a dlouho vedl společnost RSJ algorithmic trading, dnes v ní působí jako předseda dozorčí rady. Je zakladatelem tří nadačních fondů: Nadační fond Neuron na podporu vědy, Nadační fond proti korupci a Nadační fond pomoci. V lednu 2014 založil Nadaci Karla Janečka, jejímž účelem je podpora rozvoje aktivní občanské společnosti, podpora vzdělávání a zdravěji fungujícího státu. Je spolumajitelem Centra současného umění DOX a jako mecenáš podporuje řadu projektů, např. hudební festival Struny podzimu. V poslední době věnuje hodně času práci na obnově společnosti, mimo jiné prostřednictvím návrhu inovativního hlasovacího systému Demokracie 2.1.

6. Investiční konference se koná od 16. do 19. března především na půdě Vysoké školy ekonomické v Praze, pořadatelem je Klub investorů. Podtitulem šestého ročníku jsou „investice kolem nás“.

Web ČT24 z Investiční konference zprostředkovala také 16. března přednášku realitního právníka Emila Holuba na téma "Úloha advokátů při velkých realitních transakcích„. Příspěvku Karla Janečka předcházela přednáška Danile Gladiše “Analogový investor v digitálním světě".

Připomeňte si záznamy z předchozích akcí pořádaných Klubem investorů:

Všechny diskuse a přednášky, které web ČT24 vysílá, najdete zde.