AVÍZO: Výstava fotografií Terezy Šitinové na Peruci

V těchto dnech se Galerie U Plazíka v Peruci na Lounsku připravuje na další sezonu. I běhěm letošního roku jsou v plánu čtyři výstavy. První se uskuteční v měsících březen až duben - půjde o výstavu fotografií s názvem Kouzlo černobílé, jejíž autorkou je začínající fotografka ze Stochova Tereza Šitinová. Vernisáž proběhne v sobotu 7. března 2015 ve 14 hodin a výstavu si bude možné prohlédnout až do 26. dubna 2015 o víkendech a svátcích od 10 do 17 hodin.

Autorka fotografií, třiadvacetiletá Tereza Šitinová, bývalá učitelka v mateřské škole, začala v současné době opět studovat, tentokrát na zdravotní sestru. Fotí něco přes čtyři roky, vlastně to začalo zakoupením kompaktu. A jak to obyčejně ze začátku bývá, fotila nejdříve květiny a přírodu. Postupem času začala fotit více a více a opravdovým koníčkem se jí focení stalo, když ve dvaceti letech dostala zrcadlovku. „Ráda fotím vše, co je kolem mne, v oblibě mám černobílé fotky, mají něco do sebe,“ říká Tereza. V poslední době se více zaměřuje na focení lidí, zkouší portréty, street fotografii. Možná, že se časem Tereze vyplní i její přání fotit v nějaké zajímavé či spíše exotické destinaci. 

Sítě
Zdroj: ČT24/Tereza Šitinová

V období květen až červen bude v Galerii U Plazíka výstava k 70. výročí konce války a o tom, jak vypadal rok 1945 na Perucku. Předposlední výstavu bude mít na Peruci během července a srpna Jan Witthed, což je fotograf až z dalekého Švédska. Sezonu uzavře během září a října Květa Tošnerová, novinářka a fotografka, která má Lounsko prošlapané jako nikdo jiný.

Kousek historie
Zdroj: ČT24/Tereza Šitinová