Julínek už měnil vedení fakultních nemocnic i několika ústavů

Výběr důležitých personálních změn, které provedl ministr zdravotnictví Tomáš Julínek od nástupu do funkce v září 2006:

14. září 2006 - Ministr Julínek prosadil odvolání všech zástupců státu ve správní a dozorčí radě VZP. Ministrův mluvčí oznámil, že Julínek hodlá vyměnit asi polovinu zástupců státu v zaměstnaneckých pojišťovnách.

18. září 2006 - Ministr nahradil Michala Sojku (ČSSD) v čele Státního ústavu pro kontrolu léčiv odbornicí a dosavadní členkou nejužšího vedení ústavu Jitkou Šabartovou. Poté vypsal výběrové řízení na nového ředitele.

21. září 2006 - Julínek znovu jmenoval do funkce ředitele Centra kardiovaskulární a transplantační chirurgie Jana Černého, kterého odvolal bývalý ministr David Rath (ČSSD).

13. prosince 2006 - Ministr oznámil, že po konkurzu jmenoval novým šéfem Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) Martina Beneše z brněnského Masarykova onkologického ústavu, novým ředitelem Koordinačního střediska transplantací se stal Pavel Březovský. Ředitelem nemocnice na Homolce pak byl jmenován neurochirurg a dosavadní pověřený ředitel Vladimír Dbalý.

6. března 2007 - Julínek odvolal ředitele tří fakultních nemocnic - Thomayerovy a vinohradské v Praze a olomoucké fakultní. Důvodem podle něj byly problémy v hospodaření těchto nemocnic. Odvolaní ředitelé ministrovo vysvětlení zpochybnili.

21. května 2007 - Novým ředitelem vinohradské nemocnice se stal Marek Zeman, o deset dní později nastoupil do čela Thomayerovy nemocnice Karel Filip. Od půlky července do funkce nastoupil i nový ředitel nemocnice v Olomouci Radomír Maráček.

25. června 2007 - Julínek odvolal hlavního pražského hygienika Vladimíra Polaneckého a hygieničku Zlínského kraje Olgu Gröschlovou. Důvodem byly nedostatky v hospodaření v Praze a dlouhodobé nedostatky v řízení ve Zlíně.

17. července 2007 - Julínek jmenoval nového šéfa Institutu klinické a experimentální medicíny. Stal se jím dosavadní zástupce ředitele institutu Jan Malý; jeho předchůdce Štefan Vítko o několik dní dříve sám rezignoval.

6. srpna 2007 - Ředitelem brněnského Centra kardiovaskulární a transplantační chirurgie se stal olomoucký kardiochirurg Petr Němec. Nahradil Jana Černého, který odešel kvůli věku.

4. září 2007 - Julínek odvolal ředitele Úrazové nemocnice v Brně Miloše Janečka. Důvodem byl jeho nesouhlas s plánovaným rušením zařízení.

7. listopadu 2007 - Ministr odvolal ředitele pražského Ústavu hematologie a krevní transfuze Pavla Klenera. Podle Julínkových představ se měl ústav sloučit s pražskou Všeobecnou fakultní nemocnicí, od plánu ale nakonec ustoupil.

9. listopadu 2007 - Julínek odvolal osm ředitelů zdravotních ústavů a původních 14 krajských ústavů sloučil do sedmi. Svůj krok vysvětlil lepším využitím peněz.

29. dubna 2008 - Ministr odvolal z funkce ředitele pražské psychiatrické léčebny v Bohnicích Ivana Davida. Jeho nástupcem jmenoval o den později vedoucího sexuologického oddělení léčebny Martina Hollého.

10. června 2008 - Julínek odvolal ředitelku Fakultní nemocnice U svaté Anny v Brně Vladimíru Danihelkovou. Ve funkci ji nahradí nynější náměstek ředitele Fakultní nemocnice Brno Petr Koška.