AVÍZO: Hračky, loutky i panenky v Mníšku - tento víkend

Hračky, se kterými si hrávaly děti před sto lety, loutky v životní velikosti i maličké panenky v historických kostýmech. To vše uvidí návštěvníci tuto sobotu a neděli 27. a 28. srpna na zámku v Mníšku pod Brdy.

Prohlídky jsou určené rodinám s dětmi a jsou upravené tak, aby nebyly příliš dlouhé a přitom byly zábavné. Nadšené dětské zápisky i kresby v návštěvní knize svědčí o tom, že na mníšeckém zámku to laskavé paní průvodkyně  s dětmi umí.

  • Ze zámku v Mníšku pod Brdy autor: Yan Čelikovský, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/29/2826/282531.jpg
  • Zámek Mníšek pod Brdy autor: Yan Čelikovský, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/29/2826/282533.jpg

Tento víkend provede malé návštěvníky babička Růženka, která už se na ně moc těší. Podívat se společně můžete na hračky v dětském pokojíčku, na loutky v životní velikosti, které vyrobila akademická malířka Dagmar Renertová, nebo na panenky Barbie. Ty najdete v zámecké galerii a je jich víc než sedmdesát. Podíváte se na krásné róby císařoven, králů a královen a dozvíte se zajmavosti z jejich životů a odívání. Výklad přizpůsobujeme dětem a programy jsou vhodné pro děti od 3 do 10 let. Prohlídka Loutková trvá asi 30 minut, móda na panenkách 20 minut. S panenkami se návštěvníci můžou dokonce vyfotografovat.

Dále je možné se projít romantickou zámeckou zahradou, posedět si u fontány nebo navštívit hospůdku na nádvoří. Více informací, ceny i začátky prohlídek na www.zamek-mnisek.cz Příští týden se v rámci Hradozámecké noci uskuteční ohňostroj.

Jana Digrinová, kastelánka