Chodec napadl řidiče

Agresivita nejen na ostravských ulicích má vzestupnou tendenci. Míra agresivity řidičů je v tomto rámci zvláště výrazná. Avšak i chodci se dokážou svým kolegům v silničním provozu vyrovnat. Poslední případ z Ostravy je toho důkazem. Chodec hrubě zaútočil na řidiče, jenž si „dovolil“ na něj zatroubit, protože šel po vozovce. Čtyřiadvacetiletý mladík byl natolik agresivní, že sedmdesátiletému muži za volantem způsobil zranění, s nimiž byl převezen do nemocnice, rovněž poškodil řidičovo vozidlo. Za ublížení na zdraví, poškození cizí věci a výtržnictví mu hrozí až tři roky vězení.

V srpnu se přímo na silnici jeden šofér popral s druhým, v lednu zase jiný řidič napadl sedmdesátiletého muže, protože nepřecházel vozovku přes zebru. Agresivita na ostravský silnicích roste. Teď policisté vyšetřují další případ. Řidiče napadnul chodec.

Jak řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková: „Chodec měl vstoupit do vozovky, proto na něj měl senior zatroubit.“ 

To chodce rozzuřilo natolik, že se na 71letého řidiče okamžitě vrhnul. Bil ho pěstmi do hlavy a také ho kopnul do hrudníku. Napadeného řidiče se středně těžkými zraněními obličeje na místě ošetřili záchranáři.

Mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl nám řekl, že muž „… byl při vědomí, mimo ohrožení života a posádka jej následně transportovala na úrazovou ambulanci Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.“

Řidiče již lékaři propustili do domácí péče. Špatné zprávy ale má pro 24letého chodce policie. Ta zahájila v této věci úkony trestního řízení pro přečiny ublížení na zdraví, poškození cizí věci a výtržnictví. Mladík by si tak ve vězení mohl za své agresivní chování odsedět 3 roky.