Odsouzený pedofil je opět u soudu. Za znásilnění přítelkyně

Brno - Brněnský krajský soud se dnes začal zabývat případem jednatřicetiletého Lukáše Dostála, který byl před časem odsouzen olomouckým vrchním soudem za znásilnění pěti brněnských školaček k 7,5 roku vězení.  Nejmladší z nich bylo šest let. Nyní pedofilovi se sadistickými sklony hrozí ještě vyšší trest. U soudu se totiž řeší i případ znásilnění jeho bývalé přítelkyně. Celkový trest mu tak může být zpřísněn až na deset let. Rozsudek padne zítra.

Muž nově stanul před soudem za to, že podle spisu v červnu roku 2008 znásilnil svou přítelkyni. Dívku si údajně pozval do bytu a navrhl jí, že jí z legrace dá na ruce pouta. Partnerka prý souhlasila, a to pouze pod podmínkou, že je pak hned sundá. Místo toho ji ale svlékl a znásilnil. Dnes jeho bývalá přítelkyně musela vypovídat před soudem. Během dvouhodinového výslechu, kdy stále plakal, však nebyla schopná žádného popisu, který učinila do policejního spisu. Právě na jejím vyslechnutí u soudu trval Vrchní soud, který kauzu znásilnění několika dívek a jeho přítelkyně rozdělil na dvě a ve druhém případě vrátil k dořešení ke krajskému soudu do Brna.

Trauma, které zažila svědkyni, ji poznamenalo na zbytek života. Lukáš Dostál je totiž podle soudních znalců pro své okolí mimořádně nebezpečný. Trpí pedofilií se sadistickými sklony. Podle prvního rozsudku zneužil muž školačky od šesti do 15 let od loňského května do srpna v Brně a okolí. Obvykle na ně číhal u dveří činžovních domů. Většinou je při příchodu nebo odchodu vtlačil do průchodu, u poštovních schránek nebo ve výtahu je pak svlékal a osahával. Dívkám vyhrožoval a některým přiložil pod krk nůž. Dívky většinou volaly o pomoc, nejmladší z nich se při útoku ze strachu pomočila. V některých případech se jim podařilo utéci, jindy násilníka vyrušili sousedé a utekl.

Dostál přitom vinu důrazně popírá. „Jsem nevinný, nic jsem neudělal a v životě jsem nikomu neublížil. Jsem slušný a vychovaný,“ řekl před časem u olomouckého vrchního soudu, který zkonstatoval, že není schopen si svoji úchylku připustit.