Masarykův okruh byl opět plný, diváci ráno i odpoledne ucpali D1

Brno – Motocyklová Velká cena, jejíž hlavní závody proběhly mezi 11. a 15. hodinou na brněnském Masarykově okruhu, přilákala letos jenom o málo nižší počet lidí než byl loňský rekord. Za celý víkend přišlo o šest tisíc lidí méně, samotná nedělní návštěva byla naopak silnější než loni. Návštěvníci okruhu tak při dopoledním příjezdu i odpoledním odjezdu zpomalili provoz na nedaleké dálnici D1.

Přestože policisté a pořadatelé Velké ceny doporučovali řidičům, aby zaparkovali ve městě a přijeli bezplatnou kyvadlovou hromadnou dopravou, k okruhu dorazilo kolem 90 tisíc aut a 5 tisíc motorek. Ty potom musely částečně stát daleko od okruhu, protože pole, na kterých se většinou parkuje, byla podmáčená.

Pořadatelé se obávali, že dorazí mnohem menší návštěvnost než loni, nasvědčovaly tomu počty návštěvníků Masarykova okruhu v pátek a sobotu. Nedělní návštěvnost však překonala všechna očekávání.

„Páteční a sobotní návštěvnost byla poznamenaná nepříznivým počasím, takže přišlo méně diváků než v loňském roce, ale ta nedělní návštěvnost byla dokonce rekordní,“ uvedla mluvčí Automotoklubu Brno Lenka Nestrojilová.

Po skončení závodu opustili Masarykův okruh diváci, kteří dorazili pěšky a policisté poté začali pouštět i řidiče, kteří zatím museli čekat. Zhruba hodinu a půl po skončení motocyklového závodu se tak vytvořila kolona na dálnici, rychle se ale rozptýlila.