Kriminalisté v Brně-Bosonohách našli v místním potoce mrtvého muže

Brno - Tělo mrtvého muže našli dnes ráno v Brně-Bosonohách v místním potoce Leskava, jen pár metrů od autobusové zastávky. Na místě byli dopoledne desítky policistů a policejní potápěč, kteří prohledávali terén a zajišťovali případné důkazy v korytě potoka. Obyvatelé Bosonoh identifikovali tělo jako místního usedlíka, který žil v obci přes padesát let.

Bezvládného těla v potoce si všimli lidé cestující ráno do práce. Ti také zavolali na policii. „Na linku 158 bylo nahlášeno, že v potoce se nachází tělo muže. Příčina smrti je věcí šetření, ale podle identifikace starosty by mělo jít o místního občana,“ uvedla vyšetřovatelka Olga Pifková.

Starosta Bosonoh Miroslav Sojka (ČSSD) informaci potvrdil. „Až ho vynesli nahoru, poznal jsem místního občana. Byl to člověk, který nikdy nikomu neublížil, takže nevím, jestli se jednalo o nešťastnou náhodu nebo vraždu,“ shrnul Miroslav Sojka.

V Bosonohách byla nalezeno tělo muže (zdroj: ČT24)

Podle místních se muž v posledních letech utápěl v alkoholu, a pokud měl nějaké peníze, utratil je za láhev. Bydlel v domě, ve kterém byla odpojena elektřina a plyn. Zhruba před měsícem mu navíc zemřela družka, která u něj bydlela, což velice těžko nesl. „Nevím, že by měl nějaké nepřátele. Spíš to byla nešťastná náhoda,“ uvedl jeden z obyvatelů Bosonoh.

Zda se jednalo o vraždu nebo nešťastnou náhodu, rozhodne až policejní pitva.