Dnešní nehody v Brně: v hlavní roli autobus

Brno - Kluzká vozovka, sníh, ale i sněhová břečka byly dnes důvodem mnoha „malých“ dopravních nehod po celém kraji. Bouralo se téměř všude a mohla za to i nepřiměřená rychlost některých řidičů. Jedna z prvních nehod, která zablokovala silnici k Fakultní nemocnici Brno, se stala před osmou hodinou ráno. Havaroval autobus městské hromadné dopravy.

Kombinace kluzké vozovky a ne zcela funkčních brzd způsobila dnes ráno nehodu autobusu městské hromadné dopravy. Autobus při zastavení v kopci v Jihlavské ulici u Ústředního hřbitova začal po kluzké vozovce couvat a bokem narazil do stromu. Ve voze v tu dobu nebyl žádný cestující, nehodu tak odneslo jen jedno vysklené okno. Autobus ale zablokoval jeden jízdní pruh, a tak dopravu na frekventovakané komunikaci museli řídit policisté. V kolonách, které se začaly ihned tvořit, si řidiči počkali zhruba 10 minut.

Další dopravní nehoda autobusu městské hromadné dopravy a osobního auta se krátce po 10. hodině stala na ulici Křižíkova. Řidič mercedesu nedal přednost autubusu vyjíždějícímu ze zastávky. Při střetu popraskaly jen plasty nárazníků.

Reportáž Elišky Bučinové (zdroj: ČT24)

I při ostatních drobných dopravních nehodách nebyl nikdo zraněn, vždy šlo jen o pomačkané plechy. Lehce zraněna byla pouze chodkyně, která se kvůli vlastní neopatrnosti střetla na Staré osadě s projíždějícím autobusem.

  • Nehoda autobusu u Ústředního hřbitova autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/22/2156/215505.jpg
  • Nehoda autobusu v Brně autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/22/2156/215502.jpg