Na Vysočině je o čtyři varny pervitinu méně

Jihlava – Jihlavská policie zadržela při domovních prohlídkách v Jihlavě a okolí sedm lidí, kteří vyráběli a prodávali drogy. Pět mužů a dvě ženy byli následně umístěni do policejní cely. Policisté odhalili čtyři varny pervitinu. Zajistili finanční hotovost přes 200 tisíc korun v české i cizí měně, sedmnáct gramů již vyrobené drogy a také téměř patnáct kilogramů léků, ze kterých se droga vyrábí. Z tohoto množství by uvařili drogy minimálně za milion a půl korun. Podle policie jde o jeden z největších odhalených případů drogové kriminality v kraji za poslední léta.

Zásah proti výrobcům drog v několika bytech a rodinných domech v Jihlavě a v obcích na Telčsku patřil k největším na Vysočině. Také zajištěné množství prostředků pro výrobu drog je výjimečné. „Zadrželi jsme celkem 7 osob, zajistili jsme finanční prostředky a drogy přímo při varu,“ uvedl vedoucí Územního odboru PČR Jihlava Petr Petr.

Při domovních prohlídkách zajistili detektivové také velké množství léků z Polska a nádobí pro výrobu drog. Podle zkušeností policie každý takto úspěšný zásah následně sníží majetkovou trestnou činnost, která je velmi často právě na drogy vázaná. „Je tu nasáčkovaný pervitin i s označením ceny, kolik ta látka stojí,“ ukazuje jeden z detektivů služby kriminální policie Jihlava a vedoucí Petr dodal: „Z těch 14 a půl kilogramu prášku lze vyrobit zhruba jeden a půl kilogramu pervitinu. Odhadem jeden a půl milionu korun.“ A vedoucí služby kriminální policie Radomír Němec uzavřel: „Pachatelům hrozí trest v rozmezí od dvou do deseti let.“

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

Všech sedm zadržených ve věku od 20 do 40 let jsou Češi a právě čekají na rozhodnutí soudu o uvalení vazby.

Jihlavská policie zadržela sedm lidí, kteří vyráběli a prodávali drogy.
Zdroj: ČT24
Vydáno pod