Vloupal se na zahradu a napadl majitele. Pak nadýchal 7,78 promile

Vsetínsko - Neuvěřitelných 7,78 promile se objevilo na displeji měřiče při dechové kontrole výtržníka z Nového Hrozenkova na Vsetínsku. Jednatřicetiletý silně podnapilý muž se dopotácel na zahradu rodinného domku a jeho osmašedesátiletého majitele, kterého údajně znal, fyzicky napadl.

K ohlášenému útoku vyjeli policisté z Karolinky v neděli večer. Osmašedesátiletý muž z Nového Hrozenkova uvedl, že za ním na zahradu u rodinného domku přišel silně opilý známý muž a bezdůvodně ho urážel vulgárními výrazy a poté i fyzicky napadl. „Poškozený muž měl po fyzickém napadení modřiny a otoky na rukou, za které ho násilník uchopil,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Policisté se vydali jedenatřicetiletého útočníka z Karolinky hledat. Našli ho v nedaleké stodole, kde popíjel společně s dalšími kamarády alkohol. Při dechové zkoušce přístroj naměřil úctyhodných 7,78 promile. „Vysokou hodnotu ovlivnil s největší pravděpodobností fakt, že muž požíval lihoviny téměř bezprostředně před orientačním testem na alkohol. Nicméně tak vysokou hodnotu alkoholu v dechu kolegové nepamatují,“ řekla Javorková. „Policisté incident zadokumentovali jako přestupek proti občanskému soužití, který bude nadále řešit správní orgán,“ dodala.