Pátrání po místostarostovi Židenic stále bezvýsledné

Brno – Už týden pátrá policie po místostarostovi Brna-Židenic Aleši Vytopilovi (ODS). Jeho opuštěný vůz stál na parkovišti poblíž restaurací U Raka a Eldorádo. Od té doby je nezvěstný, policii se nepřihlásili ani žádní svědci, kteří by potvrdili, že Vytopila viděli. Policie pracuje s několika verzemi, které by za zmizením politika mohly stát.

V den svého zmizení si politik vybral z banky 200 tisíc korun v hotovosti a na 19. hodinu odjel do Mariánského údolí v Brně-Líšni na schůzku, na které se měl potkat s Filipem Onderkou. Ten je bývalým přítelem Vytopilovy současné partnerky Pavly Antalové. 

Protože Onderka na schůzku včas nedorazil, informoval o tom Vytopil Pavlu Antalovou, ta mu řekla, aby tam ještě 5 minut počkal a pak se vrátil domů. Po chvíli jí ale Vytopil přestal brát mobilní telefon a po několika dalších minutách už byl nedostupný.

Pavla Antalová se domnívá, že se její partner stal obětí únosu. „Kdyby ho někdo chtěl zabít, tak to udělá na místě,“ věří v dobrý konec. 

Policie pracuje se dvěma verzemi zmizení politika

Jednou z nich je únos Aleše Vytopila, s postupujícím časem ale tuto verzi policie opouští. Za celou dobu se totiž neozval nikdo, kdo by místostarostu viděl, nikdo také nesdělil požadavky na výkupné. Policie se proto stále více kloní k možnosti, že se Vytopil stal obětí trestného činu. Vylučuje přitom, že by Vytopilovo zmizení souviselo s jeho politickou aktivitou. Podle policie je třeba za zmizením hledat důvody v soukromí Aleše Vytopila, zmiňuje přitom zejména trojúhelník Onderka, Antalová, Vytopil. Vytopil s Antalovou totiž před několika dny založili společnost, se kterou chtěli podnikat v Hrotovicích – místě podnikání bývalého přítele Antalové Filipa Onderky. Ta to ale odmítá a nabízí vlastní variantu: Aleš Vytopil zmizel kvůli politice. Tuto možnost však odmítá policie i kolegové Aleše Vytopila z ODS.