Muž na Frýdeckomístecku padělal lékařské zprávy a chtěl odškodné

Frýdek-Místek - Padělanými lékařskými zprávami si chtěl pětačtyřicetiletý muž ze Šenova přijít téměř na sto tisíc korun. Teď mu však hrozí až tři roky vězení. Peníze chtěl po jiném muži, kterého lživě obvinil, že mu zlomil nos.

Oba muži se ve svých autech potkali v jedné ulici ve Frýdku-Místku. Nedokázali se ale dohodnout, kdo z nich vycouvá. „Pán na mě vystartoval zezadu. Já si toho všiml, otočil jsem se k němu a řekl, aby už dál nechodil. On však šel dál. Zvedl jsem ruce a uhnul jsem. On dostal v té chvíli ránu do čela,“ popisuje situaci poškozený Radek Novotný. 

Přivolané policejní hlídce řidič náklaďáku řekl, že lékařské ošetření nepotřebuje. O několik dní později čekalo na majitele druhého auta překvapení. „Bylo mi sděleno, že jsem toho člověka zranil tak, že skončil v nemocnici, že jsem mu způsobil škodu řádově 100 000 korun,“ dodává Radek Novotný.

Policisté ale zjistili, že řidič náklaďáku si své zranění vymyslel. „Padělal lékařskou zprávu o tom, že byl hospitalizován. Nechal si padělat zprávu o tom, že byl rentgenován a padělal i faktury za ošetření. Sám si vystavil faktury za ušlou mzdu,“ říká mluvčí Policie ČR ve Frýdku-Místku Ivan Žurovec. „Jsem ochoten mu uhradit náklady na právníka a pokusím se mu omluvit,“ slibuje obviněný řidič. 

Trestnímu stíhání se nevyhne ani bratr obviněného, který mu podle policie pomáhal falšovat lékařské zprávy.