Pád vzduchotechniky z jeřábu zranil v Brně dva dělníky

Brno – Dnes ráno spadla v centru Brna na dva muže část nákladu z jeřábu. Kus klimatizačního zařízení se uvolnil v několikametrové výšce ve chvíli, kdy oba muži stáli pod jeřábem. Jeden z nich má vážně poraněnou hlavu a páteř, druhý středně těžká zranění. Zda šlo o špatné upevnění nákladu, nebo o technickou závadu na jeřábu, to v současnosti šetří bezpečnostní inspektoři.

„Dvaadvacetiletého muže s těžkými poraněními hlavy jsme převezli na urgentní příjem fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích a padesátiletého muže se středně vážnými zraněními vozem rychlé záchranné služby na chirurgickou ambulanci úrazové nemocnice,“ uvedl pro ČT mluvčí jihomoravské záchranné služby Radek Turin.

Nehoda se na této stavbě nestala poprvé. Letos v březnu se totiž dělníci brněnské firmy ŽSD nechtěně probourali do vedlejší budovy Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Polotekutý beton okamžitě zalil velkou část místnosti, naštěstí se všem podařilo včas utéct. Vyšetřování policie ukázalo, že ve stěně bylo špatně zazděné okno, o kterém stavební firma nevěděla. Žádné žaloby tak na stranu stavitele nepadly.

Reportáž Evy Lípové (zdroj: ČT24)