V Bojkovicích na Slovácku je v provozu opravený most

Bojkovice (Uherskohradišťsko) - Zlínský kraj dnes otevřel po více než půlroční uzavírce a celkové přestavbě opravený silniční most v Bojkovicích na Slovácku. Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) tak završilo rekonstrukci, která si vyžádala téměř 55 milionů korun. Podle mluvčího hejtmanství Milana Plesara tak dnešním dnem končí mostní provizorium, které motoristé využívali po dobu oprav frekventovaného mostu. Původní most přes řeku Olšavu a navazující úseky silnice druhé třídy II/495 byly celkově přestavěny.

Změna umístění nového mostního objektu si vyžádala směrovou a výškovou úpravu navazujících úseků silnice v celkové délce 176 metrů a součástí přestavby mostu byly i přeložky vodovodu, plynovodu, veřejného osvětlení a místního rozhlasu.

Hejtmanství na tuto stavbu získalo dotaci 46,5 milionu Kč z Evropské unie a 2,7 milionu korun ze státního rozpočtu. Zbylé náklady uhradil Zlínský kraj.

„Do oprav silnic a mostů ve všech okresech Zlínského kraje bylo během uplynulých tří let investováno více než 1,5 miliardy korun. Tyto investované peníze se kromě zvýšeného komfortu při přepravě projevují také na zvýšení bezpečnosti provozu,“ uvedl při otevření mostu náměstek hejtmana Libor Lukáš. Při slavnostním otevření upozornil také na zajímavou historii mostu, který byl například za druhé světové války spolu s místním zbrojním podnikem terčem leteckého bombardování.

Do správy Ředitelství silnic Zlínského kraje patří 708 mostů. Jejich celkový stav se podle silničářů rok od roku zlepšuje. Letos byly v havarijním stavu v kraji čtyři mosty, oproti loňskému roku je to o dva méně.

V Bojkovicích je v provozu opravený most
Zdroj: ČT24/www.kr-zlinsky.cz