Krnovský hrdina se po zásahu granátem pomalu zotavuje

Praha - Před půl rokem byl jedním z hrdinů při dramatickém přepadení směnárny v Krnově. Teď se ze všech sil snaží vrátit do normálního života.  Policista, kterého při zneškodňování lupiče těžce zranil granát, rehabilituje v Hrabyni na Opavsku. Granát jej totiž těžce zranil na břiše a pochroumal mu ruku.

Po zásahu granátem putoval 33letý Robert Závěšický okamžitě do ostravské fakultní nemocnice. Z nejhoršího se dostal po dvou měsících, po otevřených zlomeninách nemohl ale hýbat prsty ani levou rukou. Od prosince je proto v rehabilitačním ústavu v Hrabyni. „Nejhůř se zatím rozhýbává loket. Docela bolí a jde to pomaličku,“ svěřil se Závěšický.

V Hrabyni by měl mít pro rekonvalescenci nejlepší podmínky. „Nejdůležitější na celé věci je know-how fyzioterapeutů. Navíc veškeré přístroje nám dávají možnost zařadit ho zpátky do civilního života,“ věří primář spinální jednotky ústavu Jiří Knap. Kdy to bude, to zatím podpraporčík, kterého za statečnost ocenili nadřízení i vedení města, netuší. Nejbližší kontrola jej čeká za několik dní.

Reportáž Silvie Klekové (zdroj: ČT24)