Problémová silnice v Novém Jičíně se znovu opravuje

Nový Jičín - Silnice I/57 v Novém Jičíně-Bludovicích se znovu opravuje. Během tří let neuběhl ani rok, kdy by byla plně v provozu. Ředitelství silnic a dálnic už její opravu reklamuje u zhotovitelské firmy. Novojičínští řidiči se budou muset obrnit trpělivostí do konce prázdnin. Aktuální rekonstrukce skončí až 28. srpna.

Silnice se rekonstruovala po povodních v roce 2009, loni znovu a opravuje se i teď. Místní vyjadřují svou nelibost, neboť jde o hlavní tah z Nového Jičína na Valašské Meziříčí, po kterém denně projedou stovky aut. „Situace není v pořádku. Sám tuto silnici musím denně využívat,“ vyjádřil se uvolněný radní Nového Jičína Milan Grestenberger. S firmou, která silnici opravovala, už Ředitelství silnic a dálnic zahájilo reklamační řízení. Silnice měla totiž po první rekonstrukci vydržet aspoň pět let.

Reportáž Venduly Horníkové (zdroj: ČT24)

„Jsou úseky, které se opravují už podruhé nebo dokonce potřetí a vzhledem k tomu, že to nejeví na první pohled reklamační známky, domnívám se, že je to plýtvání veřejnými prostředky,“ kritizuje Milan Grestenberger.

„Na vadných úsecích se musela vrchní vrstva silnice odfrézovat a bude se zde pokládat nový povrch. Veškeré náklady s tím spojené hradí v plné výši zhotovitel, tato oprava nebude hrazena z peněz daňových poplatníků,“ tvrdí mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová. Aktuální rekonstrukce silnice I/57 potrvá téměř do konce října.