Po famózním úvodu brala Kometa nakonec jen bod

Brno - Ani vedení 3:0 po úvodních dvaceti minutách nestačilo Kometě na vítězství proti poslední Slavii. Svůj náskok do konce základní hrací doby promrhala a v prodloužení nechali hokejisté Komety slávistického Vondrku ujet až k vítěznému zakončení.

Kometa potřebovala body pro potvrzení postupu do předkola play-off. Slavia se zase chtěla odpoutat od dna tabulky a odvrátit tak hrozící baráž, nebo případně i oživit už téměř zapomenutou naději na vyřazovací boje. Oba týmy měly v zápase o co hrát.

Utkání ve vyprodané Kajot Aréně začala aktivněji Slavia, tempo sešívaných ale zbrzdilo rozbití plexiskla a kvůli jeho výměně byl zápas na delší dobu přerušen. Krátce po opětovném zahájení hry se na výlet vydal brněnský Tomáš Žižka. Jeho nepříliš prudká střela k radosti brněnských fanoušků skončila za zády překvapeného Kopřivy a Kometa šla do vedení.

Buly - hokej živě - HC Kometa Brno - HC Slavia Praha

Nabuzení hráči Komety ihned po úvodním gólu sevřeli Slavii v jejím obranném pásmu. Petrovického výzvou nepohrdl Roman Erat a zvýšil na 2:0. Slávistický Kopřiva odbruslil z brány, jeho náhradník Furch ale dlouho s čistým kontem nevydržel. Roman Erat byl tentokrát přesný při dorážce a utkání se zdálo být rozhodnuté. „Nebyli jsme horší, stále jsem věřil, že můžeme zápas otočit,“ řekl slávistický asistent Jiří Čelanský.

Z opory vyvrhelem

Na obou stranách stáli v dnešním zápase hráči, kteří ještě nedávno oblékali dres spoluhráče. Žádný z nich ale nevzbudil tolik emocí jako Tomáš Pospíšil. Na začátku sezóny byl nejproduktivnějším hráčem Komety a fanoušci jistě byli rádi, že šikovný útočník obléká právě modrobílý dres.

Po přestupu do Slavie, kde hostoval už vloni, dal ale mladý hokejista najevo, že se výměnou splnilo jeho přání. Definitivně si brněnské fanoušky rozházel po vzájemném zápase v Praze, kdy divočejším příznivcům Komety přes média vzkázal, ať se zavřou do klece. I proto dnes každý Pospíšilův kontakt s pukem provázelo hučení a pískot. Tomáš Pospíšil už do srdcí brněnských fanoušků cestu zpět zřejmě nenajde. 

Druhá třetina však ukázala, že Slavii ani tři góly nezlomily. Krátce po jejím zahájení totiž přesilovku sešívaných využil Dresler. Střelu téhož muže o pár minut později tečoval Tomica a Slavia tak byla opět ve hře.

Na hře Komety byla až příliš vidět pasivita herního projevu, která si i po začátku třetí části říkala o trest. Ten přišel v 44. minutě, kdy Sklenář pohlednou střelou stav zápasu vyrovnal na 3:3. Do konce základní hrací doby se skóre nezměnilo a utkání nakonec dospělo až do prodloužení.

V něm se Slávistům podařilo obdivuhodný obrat dokonat. Vondrka využil liknavosti brněnských obránců, dojel si až před Trvaje a nikým netísněn vystřelil Slavii dva body. „Je to už několikátý takto prohraný zápas. Jsme ve vedení a začneme dělat nesmyslné chyby, Slavia si proto vyhrát zasloužila,“ uznal naštvaný brněnský obránce Tomáš Žižka.

HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 3:4 po prodl. (3:0, 0:2, 0:1 - 0:1)

Góly a nahrávky: 9. Žižka, 10. Erat (Petrovický, Holec), 15. Erat (Petrovický, Holec) - 21. Dresler (Vondrka, T. Pospíšil), 27. Tomica (Dresler, Vondrka), 45. Sklenář (Micka, Valach), 63. Vondrka (Kadlec).

Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Bejček, Charvát. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Vašíček, Bičánek, Malec, M. Hruška - Němec, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, H. Zohorna, Koreis.

Slavia: Kopřiva (10. Furch) - Kadlec, Valach, Kuboš, Kolařík, Šulc, Dresler - T. Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - P. Jelínek, Jaškin, J. Doležal - Žejdl, Micka, Sklenář.