Lupiči přepadli a svázali starší manželský pár

Uherské Hradiště - Starší manželský pár přepadli v sobotu na jejich chalupě ve Vápenicích lupiči. Manžele spoutali, vyhrožovali jim s pistolí v ruce a požadovali peníze. Pachatelé si z domu odnesli jen malou hotovost a několik drobností. Spoutané důchodce pak v chalupě zamkli a odešli. Policie po lupičích stále pátrá.

Zloději zazvonili u vchodových dveří kolem osmé hodiny večer. Pětašedesátiletý majitel otevřel a dva cizí muži se vtlačili dovnitř. Na nezvané hosty se přišla podívat i sedmašedesátiletá žena. V tom okamžiku se z cizích návštěvníků stali lupiči. „Jeden z nich zatlačil ženu do obývacího pokoje, druhý pachatel povalil staršího muže na zem. Lupič muži zapáčil ruce dozadu a nasadil mu pouta,“ popsal uherskohradištský policejní mluvčí Aleš Mergental. 

Bezmocnému muži pak přiložil lupič ke spánku pistoli a požadoval peníze. Vyděšený důchodce odpověděl, že na chalupě ani doma žádné velké peníze nemají. „Lupič proto přešel do obývacího pokoje k ženě, které přiložil pistoli ke kolenu. Vyhrožoval, že pokud mu neřekne, kde mají peníze, bude z ní mrzák,“ popsal Mergental. 

V souvislosti s tímto případem kriminalisté pátrají po totožnosti muže, jehož zachytila kamera na čerpací stanici ve Starém Hrozenkově kolem sedmé hodiny večer. Je možné, že tento muž by mohl přinést cenné informace, které by mohly přispět k objasnění loupeže.

Pachatelé oba manžele spoutali. Ženu připoutali lepicí páskou k noze stolu, jejímu manželovi přehodili přes hlavu deku, omotali lepicí páskou a odvedli ho do koupelny, kde muže zamkli. Poté prohledali všechny místnosti chalupy, nato odešli a zamkli. Přepadené ženě se po chvíli podařilo uvolnit lepicí pásku a zavolat pomoc. 

„Bojkovičtí policisté vyjeli ihned na místo, kde našli spoutaného muže, jehož vysvobodili z kovových pout. Naštěstí ani jeden z přepadeného páru neutrpěl žádné zranění,“ potvrdil mluvčí. Lupiči si z domu odnesli tři tisíce korun, dva mobilní telefony a drobnější šperky. Celková škoda se pohybuje okolo pětadvaceti tisíc korun. Policie po pachatelích stále pátrá.

Oba lupiči mluvili česky, ani jeden z nich nebyl maskován.

Jeden z pachatelů byl ve věku okolo třiceti let, vysoký asi 185 cm, štíhlé postavy, obličej protáhlý oholený, na hlavě měl pletenou čepici a byl oblečen do tmavého sportovního oblečení se dvěma světlými svislými pruhy.

Druhý z pachatelů byl také ve věku okolo třiceti let, bílé pleti, jeho štíhlá postava dosahovala výšky okolo 170 cm. I on byl oholen, na hlavě měl pletenou čepici a oblečen byl do šedé sportovní bundy.

Pokud by měl kdokoliv informace k pachatelům, o jejich pohybu nebo k loupeži samotné, může je policistům sdělit na lince 158.